1 Ağustos 2007 Çarşamba

Neden Cem Batu?

Merhaba,

Bu blog "objektif CV" projesi için açılmıştır. Beraber çalışma fırsatını yakaladağım iş arkadaşlarımın, müdürlerimin, direktörlerimin ve hayatımda küçücük olsa dahi bir şeyler paylaşma şansını yakaladığım herkesin objektif yorumlarını yazacağı bir blog'tur.

Yazacağınız yorumların tamamen objektif olması, hakkımda söylemek istediğiniz herşeyi içermesi çok önemli. Merak etmeyin "niye böyle yazdınız" demeyeceğim :).

Bir önemli diğer nokta ise yazılarınızın sonuna benimle olan yakınlık derecenizi veya iş yerinizdeki statünüzü ve iş yerinizi yazmanız gerekmektedir.

Sonuçta herkes, yaşadıklarının ve çevresindekilerin, kişiliği (yetenekleri, algısı vs.) ile bütünleşmesi sonucu oluşan bir ürün, hatta bir markadır. "Cem Batu" markasının oluşmasına katkı sağlayan ve bu markada mutlak bir bölüme sahip olan siz "diğer markalar"ın penceresinden kendimi tanıma fırsatı ve fark yaratacağı düşünülen bir pazarlama aktivitesidir bu proje.

Yazan herkese şimdiden teşekkürler...

24 yorum:

Adsız dedi ki...

Cem'i kısa bir zaman önce tanıdım. Kendisi yaptığı iş konusunda çok hevesli, heyecanlı ve işinin gereğini en iyi şekilde yapma konusunda gayretli.
İşe yönelik her zaman motivasyonu yüksek.

Cem Batu dedi ki...

İsim, statü ve iş yeri ünvanını yazmayı unutmazsanız çok sevinirim :) zira projenin başarılı olması açısından kritik nokta teşkil etmektedir...

teşekkürler...

Adsız dedi ki...

Hayata gerçekten bambaşka bir pencereden bakar ve onun gibilerini pazarlama dünyasında bulmanız hemen imkansızdır. Olayları, problemleri ele alış biçimi nedeniyle onunla etkileşimimde zaman zaman "ya Cem insan değil ya da biz insanlığımızı kaybetmişiz" gibi hissettiğim olmuştur. Etkileşim dedim de Cem'in herkesle ilişkileri bu denli benzersizdir. Bir işi teslim ettiğinizde yapılacağından eminsinizdir, ki tüm özellikleriyle birlikte bu da onu vazgeçilmez bir çalışan haline getirir.

Sevgisiz bir ortamda Cem çalışamaz, çalışsa bile faydası olmaz. Cem'i istiyorsanız kafanızı kaldırıp elemanlarınıza yarattığınız ortama bir bakınız, hatta onun gelişine kadar gerekli düzenlemeleri yapınız, küskünleri barıştırınız. Cem'le çalışabilmek için sizin onu sevmeniz yeterlidir çünkü cem her halukarda sizi sevecektir ve heyhat sevilmediğini de anlayabilecektir.

Unknown dedi ki...

Tuna ERKAN - Doğuş Üniversitesi

Kendisi ile 5 sene boyunca birlikteydik. Aynı bölümde okuduk. Hala hatırlıyorum, okulun ilk günü, anadolunun bağrından kopup gelen bir delikanlı olarak, sessiz sedasız sınıfın bir kenarında boynu bükük oturmaktaydım. Kimseyi tanımıyorum. İlk tanıştığım insan Cem'dir. Belkide bugünlerdeki olgunluğuma, insanlığıma Cem sayesinde kavuştum. Hayatımda yeri ayrıdır. Üniversite yıllarımdada en zor zamanlarımda yanımda olmuştur. Okul sonrası aramız biraz açıldı ama kendisini unutmam imkansız. Bana kattıkları, renkli kişiliği, azmi, yaratıcılığı, hevesi, mükemmel kişiliği ve hepsinden önemlisi arkadaşlığı için kendisine teşekkür ederim. Özledim seni Cem'cim. Sevgi ve Saygılarımla.

Adsız dedi ki...

Cem ile iş yapmak diye bir şey yoktur. Cem ile arkadaş olunur ve iş de bu arkadaşlığın detaylarından biri haline gelir. Eğer birlikte bir proje geliştiriyorsanız bu aslında arkadaşlığınızı pekiştireceğiniz yeni bir ortama girme, birlikte yeni şeyler öğrenme ve mutlaka iş yaparken eğlenme manasına geliyordur.

Bence Cem'i benzerlerinden ayıran en büyük özelliği şüphesiz yaratıcılığıdır. Her projede yaratıcı sürecin parçası olup, bu süreci yönlendirenlerin dahi gizliden gizliye kıskanacağı kadar iyi fikirlerle doludur ve bunları da ifade etmekte son derece başarılıdır. (Tabi seviyor ve sevildiğini hissediyorsa)

Neden Cem Batu? Çünkü daha iyisi henüz doğmadı :P

Mehmet Bali dedi ki...

Mehmet Bali - Seratonin - Ajans Başkanı

Kendisi bir interaktif ajansın iş görüşmesine full takım elbiseyle gelerek hepimizi şaşırtmıştı. İşe girdikten sonra "rahat ol Cem, bak burası yaratıcı bir ortam" uyarılarımızla bir anda göğsü açık gömlekler giymeye, kolye, küpe takmaya başlamıştı.

İş yükü ve müşteri portföyü bakımından gerçekten büyük bir stres ve yoğunluk içinde çalışırken ve gününün önemli bir bölümünü şikayet etmekle geçirirken bile ajansın en büyük neşe kaynaklarından biri olmayı başarmıştı.

Cem'in kariyer gelişimini, sevgi dolu, entrika ve politik oyunlardan uzak, herkese saflık derecesinde iyi niyetle yaklaşan birinin, bu dünyada başarılı olup olamayacağının bir testi olarak görüyor ve merakla izlemeye devam ediyorum.

erenemre dedi ki...

Cem ile gayet nacizane bir tanışmamız olmuştur. Kendisi tüm heyecanıyla yeni işe girdiği ofis ortamında, yapmak istediklerini, ideallerini, iş ile ilgili düşünce ve isteklerini benimle paylaşmıştır. Ancak zamanla bu konuşulanlar bulunan ofisin yapısı nedeniyle sadece sözde kalmak durumunda kalmıştır.

Demeye çalıştığım, girdiği ortam ne kadar yabancı, ne kadar bilinmedik veya farklı olsa da bir şekilde uyum sağlayabilir ve bulunduğu ortamı daha iyi yerlere getirmek için daima yeni fikirler üretebilir birisidir.

Yakınınızda bulunması sizin için daima bir fayda sağlayacaktır, insani olarak.

Umarım ideallerini götürebileceğin bir ortamda bulunursun canım fikir adamım : )

Sevgilerimle,
Eren Emre KANAL
Web Application Manager

Adsız dedi ki...

Aslı Güngör-Milliyet- Reklam Direktörü

Cem'i tanıyalı çok fazla zaman olmadı. Ancak, yaratıcılığı ve yaptığı işten (gerçekten) zevk
alan kisiligi ile yaptığı projeler kendisini kısa zamanda benimsememize neden oldu.
Yaratıcı, şaşırtıcı ve esprili fikirlerin adresi bence:)

Adsız dedi ki...

Meftun E.Körez
Milliyet Reklam Müşteri Temsilcisi

Cem ile tanışalı 2 ay kadar oldu.Çok kısa bir zaman olmasına rağmen güler yüzlülüğü, içtenliği, dürüstlüğü ve yardımseverliği ile bana çok iyi bir iş arkadaşlığının dışında iyi bir dost oldu.İş konusunda gösterdiği yaratıcı fikirleri tartışılmaz.
Cem farklı bir insan.Onu tasvir edebilecek kelimeyi bulmak zor.
Cem'i her geçen gün daha yukarılarda göreceğimden eminim...

erdem sinan ateş dedi ki...

Neden Cem Batu?
Çünkü askerliğini yapmış olmak hariç, bir kurumun erkek adaylarda aradığı tüm özelliklere sahiptir. (Prezentabl, B sınıfı ehliyet sahibi, takım çalışmasına yatkın vs)

Neden Cem Batu?
Çünkü işe en erken gelip, en geç çıkacak kadar çalışkandır.

Neden Cem Batu?
Çünkü kendini harap etme derecesinde sorumluluk sahibidir.

Neden Cem Batu?
Çünkü hem yaratıcı, hem mütevazıdır.

Neden Cem Batu?
Çünkü maaş+sevgi sistemi ile çalışır. Kendisine bir veren üç alır.

Neden Cem Batu?
Çünkü iş arkadaşı değil, iş dostu kavramının yaratıcısıdır.

Neden Cem Batu?
Çünkü göründüğünden daha fazlasıdır.

Neden Cem Batu?
Çünkü işini ciddiyetle yaparken, ortama da neşe katar.

Neden Cem Batu?
Çünkü inanmakta güçlük çekeceğiniz derecede doğrucu ve idealisttir.

Neden Cem Batu?
Çünkü dünyayı değiştireceğine inandığı fikirleri vardır.

Neden Cem Batu?
Çünkü nesli hızla tükenmektedir.

Neden Cem Batu?
Neden olmasın?

Erdem ATEŞ
Reklam Yazarı@Trafo

Adsız dedi ki...

Cem hemen ilgimi çekti, gözleri parlıyor ve kendisine baktırıyor. Ayrıca, iyi bir dinleyici. Profesyonel açıdan önemli. Çünkü, toplantılar havada uçuşan cümlelerden oluştuğunda çok sıkıcı oluyor.
Zeki, yaratıcılığın basamaklarında yükselmek istiyor. Benden iyi basamak bulamaz.
Üstelik, yaptığını duyurma konusunda çok başarılı. Bu blog fikri de ondan çıktığına göre, ne dediğimi anladınız.

Adsız dedi ki...

Buket Batu dedi ki....

Olağanüstü birini görmek, sıra dışı birini tanımak istiyorsanız Cem'e bakmanız yeterli... Cem hem iş yaşamında hem özel yaşamında tek kelime ile mükemmel ve sevgi dolu biridir...O benim hem oğlum, hem de yaşamım boyunca bulamadığım dostumdur.Cem nesli tükenmiş değil kendi grubunun ilk doğanı ve lideridir.Onu anlatmaya sayfalar yetmez... Cem, Sevgi hep seninle olsun.. Başarılarının devamı dileğiyle...

Adsız dedi ki...

Esma Tuncer

Milliyet Dijital Reklam Proje Yetkilisi

Cem'le ilgili söylemek istediklerimi toparlayamıyorum bir türlü.O yüzden bende Cem'le birlikte aklıma gelen kelimelerin hepsini yazmak istedim.Cem...yaratıcı,çalışkan,aklına koyduğu bir şeyi yapma konusunda engel tanımayan,cesur,dost,zaman zaman mütevazi zaman zaman ukala,sadece son iki aydır hayatımda olmasına rağmen vazgeçilmesi zor,her konuda yardımcı,çok okuyan, her gün kendini biraz daha aşan,azimli,güçlü,dürüst,düşündüğü gibi olan ve düşüncelerinin arkasında duran,farklı, sıra dışı,samimi..Bunlar ilk aklıma gelenler ve işte tüm bunlar yüzünden Cem Batu..Bazen çekilmez de olabiliyor ama olur o kadar..

Adsız dedi ki...

Yaptığınız işten keyif almak istiyorsanız eğer, yanınızda Cem mutlaka olmalı ya da şöyle de denilebilir, Cem'in olduğu yerde işinizden keyif almamanıza imkan yok. Dünya'nın tamamen mekanize olmuş bu zamanlarında, "sevgi"nin yaşamın ve mutluluğun ana kaynağı olduğunun farkında olan çok nadir insanlardan birisi kendisi. Sanki bu yetmezmiş gibi bu düşüncelerini iş yaşamına da aktarmayı da harikulade başarıyor. Tabiki böyle bir insanın dürüstlüğünden, kendini işine adamasından ve samimiyetinden kesinlikle bahsetmeye gerek yok. Bana kalırsa, Neden Cem Batu? sorusunun cevabına buradan okuduklarınızla değil de, ilk tanıştığınızda hissettiğiniz pozitif enerjiyi hatırlayarak çok daha iyi ulaşabilirsiniz.

consonantal dedi ki...

Ekrem VURAL
Trafo İnteraktif - Yazılım Uygulama Geliştirme

Çok kısa bir süre çalışmama rağmen, işine olan inancı ve bağlılığıyla beni şaşırtmış ve birlikte sonlandırdığımız projelerde ben geliştirici olduğum halde benden daha çok emeği geçmiştir.

her firmaya bir tane mutlaka gerekli olan bu arkadaşımız biraz da tehlikelidir, önce gönlünüze sonsuz sevgisiyle girer, sonra da istediği herşeyi yaptırabilir :))

Eğer hem profesyonel olup hem de pozitif enerji dağıtmanın nasıl olacağını sorarsanız, cevap Cem BATU olacaktır.

Sevgilerimle..

Unknown dedi ki...

Kerem İŞERİ - Wanda Digital
Cem Batu kişiliği, olaylara bakışı, koruyuculuğu, bağlılığı ve pozitif enerjisiyle bulunduğu ortama renk ve değer katan bir insandır. Yılbaşında Maykıl Ceksın kılığında dolaştığı sanılır fakat bu bir Urban Legend'dır. Cem kesinlikle böyle şeyler yapmaz. Hatta ve hatta temiz ahlakı ile herkeze örnek olur. Sevginizi karşılıksız bırakmaz.

Adsız dedi ki...

İşler altında ezildiğinde birinin yükü hafifletetmek için omuz attığını ve iki büklüm olduğunu görürsün, kafayı bir çevirirsin “Niaah bu Cem”dir.

Sızlanmak için omuz aradığında birisi senin için önceden mendilini hazırlamıştır, “Niaah bu Cem”dir.

Birini mutlu etmek için yola çıkarsanız, biri dönüyordur o yoldan, “Niaah bu Cem”dir.

Karaoekede bir show yapiim transfer ücretim artsın dersin, sahnede birine çamaşır atıyordur kızlar ve kimi erkekler, “Niaah bu Cem”dir.

Stes oldum, du birilerine söyleniim dersin, biri önceden başlamıştır söylenmeye “Niaah bu Cem”dir.

Bir ana tanıklık edersin, ya böyle mukaddes insan olur mu dersin, bi bakarsın “Niaah bu Cem”dir.

Birileri gülmekten kırılıyordur meyhanade, hasetle bakarsın, gem vurduğuna hüsranına, “Niaah bu Cem”dir.

Bir dost ararsın etrafında... bi “adam” ararsın etrafında...
“Niaah bu Cem”dir.

Seda Yürük
Trafo - Proje yöneticisi

Adsız dedi ki...

Yaptığı işi en iyi şekilde yapan,sonuna kadar götüren,dürüst,çalışkan ve güvenilir...

En önemli özelliği olaylara yeni bakış açıları getirmesidir. Bu özelliği kendi yaratıcılığının dışında çalıştığı kişilerin de yaratıcılığını tetikler. İşte bu yüzden Cem ile çalışmak oldukça keyif vercidir.

Sevgi insanıdır Cem. Sevgisiz ortamda çalışamaz düşüncesi bir yanılgıdır çünkü gittiği yere kocaman yüreği ile sevgi götürür.

Cem Batu....Anlatılmaz, yaşanır..

Adsız dedi ki...

Mezun olduktan sonra ilk iş deneyimimde Cem'le beraber çalışma fırsatı buldum, ve bu fırsat hem herşeyi çok daha kolay ve hızlı yapmamı/öğrenmemi sağladı, hem de çalıştığım yere onun da katkılarıyla çabucak adepte oldum. Muhabbet ederken aslında iş yapıyor olduğunuzu sonradan anladığınız bu insanla, hiç bir müşteri yorucu, hiç bir iş sıkıcı olmaz; olursa da siz anlamazsınız. Dostluğu ve gerçek fedekarlıklarıyla nadir bulunan dürüst kalbiyle beni etkileyen bir insandır o...
a bir de süper rap yapar, ayrıca hayranlığımı ordan da kazanmıştır.

Unknown dedi ki...

a) Pozitif, sıcak kanlı, motive edici, çalışkan

b) Hala temiz ve saf kalabilenlerden, eğlenceli, duygusal

c) Sevgi dolu, heyecanlı, bazen panik, iş bitirici

d) Yaratıcı, üretken, girişimci, iyi bir dost

e) Hepsi

İlker ERGEN
Asker
TSK

Doğru cevap : E

Adsız dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Cem’i yaklaşık 13 -14 senedir tanıyorum. Tanıdığım en yaratıcı ve bu konudaki heyecanını hiçbir zaman kaybetmeyen, çevresindekilere pozitif enerjisini geçiren, yaptığı işin hakkını veren, dürüst bir insandır. Her ne yaparsa yapsın düzgün ve doğru yapmak isteği yüzünden arada bir panik olur)). Bir de kesin bildiğim bir şey daha varsa aklına koyduğu şeyi yapar.)
Ayça Erdoğan-Mimar

Adsız dedi ki...

Batu ile -önce Leo Burnett'te ve şimdi Alice BBDO'da- 1 senedir birlikte çalışıyorum.
Özetle;
Ondan takım çalışması ve -herkes söylemiş ama bu kadar olur!- insan sevgisine dair burada anlatamayacağım kadar çok şey öğrendim.
İnsanın yaşı ile değil insanlığı ve zekasıyla diğerlerinden nasıl sıyrılabildiğinin yaşayan ve umarım da çook uzun yaşayacak olan kanıtıdır, çok kıymetlidir.
İş hayatında onun gibi bir ekip arkadaşına sahip olmak işin seyrini ve temposunu baştan sona çokça olumlu etkilediğinden iyi iş çıkması kaçınılmaz oluyor.
Fikir bulma yeteneğini o kadar benimsedik ki neredeyse burada bahsetmeyi unutacağım :)
Sevgi dolu geçen efektif toplantılar Cem'in süpper fikirlerle gelmesi için yeterli...
Diyorum ki yeni Cem'ler mi yetiştirsen? Sektörü ve dünyayı daha çekilir kılacağına, herkese de çok iyi geleceğine eminim!

Sevgiyle...
Elif g.

Adsız dedi ki...

Bu adamla aynı projede çalışıyorsanız kesinlikle ¨çalışıyormuş¨ gibi hissetmezsiniz. Genelde 0-6 yaş arasındaki çocuklarda rastlanan yoğunluk ve saflıkta enerji saldığı için iş oyuna dönüşür ve siz de onunla beraber oynarken bulursunuz kendinizi. Ama profesyöneldir; ölçüyü tutturmasını iyi bilir.

Geleneksel olanın dışında kalan her türlü iletişim yöntemi ilgisini çeker. Bu yüzdendir ki daha önce denenmemiş olanı dener, denetir, başarılı da olur.

Bir önceki ajansımda Cem'le beraber çalıştık, şimdiki ajansımda da beraber çalışıyoruz. Bundan sonraki durağım neresi olursa olsun, umarım Cem de orada olur.

Berkay Atik - Stratejist / BBDO